Eğlenceli Zaman Geçirten Örgü Modeli

Örgü örerken keyifli zaman geçirmek istiyorsanız yapımı kolay örgü modellerini tercih edin. Bugünde tam böyle kolay yapılan ve beğeni alan bir model ile birlikteyiz. 3 düz 3 büz örgü modeline benzeyen bir model olduğunu söyleyebilirim.

Kolay örüldüğü için örmesi zevkli bir model. Hem ilgi çekici hemde kolay bir model oldu. Bu modeli yapmak isteyenler üç ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane kenar ilmeği ilave etsinler.

Önce lastik örmenizi tavsiye ederim. İlk olarak ön taraftan örmeye başlıyoruz. Bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgünün arkasına geçince bu defa bütün ilmekleri ters olarak örün.

Örgünün ön tarafına geçince önce kenar ilmeğini alıp 3 ilmeği düz örün. Sonraki 3 ilmeği ters olarak örün. 3 ilmek düz 3 ilmek ters şeklinde devam edin.

Örgünün arkasına geçince ilmekleri aynen oldukları gibi örün. Ters ilmekleri ters düz ilmekleri düz örerek sırayı tamamlayın. Tekrar örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alın.

Bir ilmek dolayıp 3 ilmeği düz örerek kesin. Tekrar bir ilmek daha dolayarak artırın. Sonraki 3 ilmeği düz olarak örün. Bir dolayıp 3 ilmeği düz örerek kesin. Bir ilmek daha dolayın.

Bu sırada bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgünün arkasına geçince bütün ilmekleri ters olarak örün. Tekrar ön tarafa geçince model uyguladığımız ilmekleri ters örün.

Diğer ilmekleri düz örün. 3 ters 3 düz şeklinde sırayı tamamlayın. Örgünün arkasına geçince bütün ilmekleri aynen örün. Ön tarafta düz ilmeklere gelince modeli uygulayın.