Eli Şiş Tutan Herkesin Yapabileceği Örgü Modeli Anlatımı

Bugün anlatacağım modeli eli şiş tutan herkes yapabilecek ve her yerde kullanabilecek. Bebek örgüleri ve kadın örgüleri için hazır görünümlü ve basit bir model. Öncelikle model için 5 ilmek ve katlarını hesaplayın ve +3 ilmek ilave edin. İlave ettiğiniz 3 ilmeğin içinde kenar ilmekleri de bulunmaktadır. 

Bu modeli lastik kullanmadan kullanabileceğiniz gibi lastik üzerine de kullanabilirsiniz. İlk başlangıç olarak kenar ilmeğini örmeden alın ve bir düz 4 ters örün. Sonra bir düz 4 ters şeklinde sıraya devam edin. Model arka yüzde  hiçbir değişiklik yapılmadan ters ilmekler ters düz ilmekler düz olarak örülecek. Tekrar ön yüze geçinde üçüncü sırada kenar ilmeğini alın ve düz ilmeği normal örmek yerine bir alt sırasın batıp düz örün.

Aynı selanik örgüde olduğu gibi düz ilmekler ön yüzde bir alt sırasına batılarak örülecek. Böylece bu ilmekler daha belirgin ve çizgi şeklini alacak. Sonraki ilmeği ters örüp iki ilmeği de düz örün. Tekrar ters ilmek örüp düz ilmeği bir alt sırasına batıp örün. Düz ilmeğin her iki yanındaki birer ilmek örgünün sonuna kadar ters olarak örülecek. Düz ilmeğin olduğu kısım bir ters bir düz ve bir ters şeklinde ön yüzden hiç değişmeden devam edecek. 

İlmekler arkadan aynen örülecek. Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alın ve düz ilmeği bir alt sırasına batarak düz örün. Sonraki 4 ilmeği tekrar ters olarak örün. Böylece örgünün ilk başındaki işlemleri tekrarlamış olacaksınız. Bu modelin hem arka yüzü hemde ön yüzü kullanılabilir. Ben bugün sizlere bu modelin ön yüzünü anlattım. Biraz örüp hem arka yüzünü hemde ön yüzünü inceleyin ve hangi tarafını beğendiğinize siz karar verin.