Elmaslar Yelek Modeli Anlatımı

Son günlerin en ilgi çeken modellerinden biri olan elmaslar örgü modelini yelek yapımına uygun olduğunu düşünerek paylaştım. Karışık görünümüne aldanmayın tek sırada kurularak yapılan çok kolay modellerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim.

Modelin yapımına geçecek olursak 3 ve katlarını ayarlamanız gerekli. Önce lastik örüp hazırlayın. Lastik sonrası arka taraftan ilmekleri ters örerek başlayın. Ön tarafa geçince ilmekleri düz örün. Tekrar arka tarafa geçince ilmekleri tekrar ters örün. Ön tarafa geçince modeli koyuyoruz. 

Önce kenar ilmeğini alıp ipi ön tarafa alın. İki ilmeği ters örerek kesin. Sonraki 3 ilmeğe modeli uygulayacağız. İlk ilmeği atlayıp ikinci ilmeğin 3 sıra altına batıp bir ilmek çıkartın. Sonra 3 ilmeği düz örüp aynı yere batıp bir ilmek daha çıkartın. İpi ön tarafa alarak 3 ilmeği ters örerek kesin. 

İkinci ilmeğin altına batıp bir ilmek çıkartın. 3 ilmek düz örüp aynı yere girin ve yeni bir ilmek daha çıkartın.Sırayı bu şekilde devam edin. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafa geçince düz olarak örün ve arka tarafta tekrar ters örerek arada 3 sırayı tamamlayın.

Ön tarafta modeli bu defa kaydırarak devam ettireceğiz. İlk 3 ilmeği düz örüp bir önceki ilmeğin 3 alt sırasına batıp bir ilmek çıkartın. Sonraki 3 ilmeği ters örerek kesin. Bu şekilde modeli kaydırmış olacağız. Yelek yapımının yanında bluz ve hırka gibi örgüler içinde bu modeli kullanabilirsiniz.