Eltimin Sakın Anlatma Dediği Modeli Anlattım

Havalar artık oldukça soğudu ve örgü ören hanımlar yeni model arayışına girdi. Etol şal ve boyunluk gibi örgülere oldukça yakışacak olan bir model hazırladım. Model ince angora iple çok zarif olacaktır. Ajurların biraz daha küçük olmasını isteyenler şiş numarasını incelt meliler.. 

Ben modeli 3,5 numara şiş ve kalına yakın bir ip ile çalıştım. Model bildiğimiz su yolu modeli şeklinde yapılıyor. Ama ilmek alış şekli yüzünden farklı bir görünüme sahip olmaktadır. Bu yüzden ilmek alış şekline dikkat etmelisiniz.   

Model 3 ilmek ve katları hesaplandıktan sonra iki tane kenar ilmeği eklenerek hesaplanarak başlanacak. Modeli örerken lastik kullanmadan yapabilirsiniz. Örgünün tek bir örülüş şekli olduğu için iki yüzü de aynı görünmektedir. Bu yüzden etol şal veya boyunluk gibi örgülerde avantaj sağlamaktadır.    

Yapılışına gelecek olursak ilk olarak kenar ilmeğini örmeden aldım. Sonraki ilmeği önden girerek düz ördüm. Bir defa ipi dolayıp iki ilmeği geliş yönünde arkadan girerek düz kestim. Kesme işleminden sonraki ilmek daima ön yüzden girilerek düz örülecek. Sonra hemen bir ilmek dolayıp iki ilmeği normal düz örer gibi kestim. Sırayı bitirirken kesme işleminden sonra bir ilmek düz örüp bitireceğiz.     

Arka sıraya geçince aynı şekilde ilk kenar ilmeğini örmeden alıp yanındaki ilmeği ön tarafından girerek düz ördün. Sonra bir ilmek dolayıp iki ilmeği geliş yönünde düz örer gibi kesin. Her iki yüzdede aynı şekilde örülerek devam edecek. Pike kenar danteli yapımını en ince ayrıntısına kadar anlatan videolu anlatımını paylaştım.