En Beğenilen Çıtırık Örgü Modeli

Hanımların en çok tercih ettiği örgüler genelde kolay örülen modellerden yana olmaktadır. Özellikle bebek örgülerinde çok zor modeller tercih edilmez. Paylaştığım model yazlık bayan örgülerinde çok şık olacaktır.

Lastik gerektirmeyen bir model. İlk olarak bir ters bir düz şeklinde bütün ilmekleri aynı lastik örer gibi örün. Örgüye ön yüzde başlıyoruz. Sonra arka tarafa geçince bütün ilmekleri aynen olduğu gibi öreceğiz.

Üçüncü sıraya geçince ön yüzde önce kenar ilmeğini alın ve düz ilmekleri aynen örün. Ters ilmeklere gelince ilmeği düz örüp ipi şişe bir kez dolayın ve aynı ilmeği bir kez daha düz örün. Bu sırada ilmekleri biraz gevşek örerseniz sonraki sırada zorlanmazsınız. 

Düz ilmeği örüp ters ilmeği önce düz örüp ipi dolayın ve bir daha düz örün. Biri ilmeği üç ilmek haline getirin. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve 3 tane olan ilmekleri tersten girerek düz örer gibi kesin. İpi arkaya alın ve aradaki ters ilmeği örmeden atlatın. 

Sırasıyla 3 ilmeği birlikte kesip eksiltin sonra ipi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlatın. Tekrar ön tarafa geçince ilk başlangıçta olduğu gibi ilmekleri bir düz bir ters olarak örün.