En Beğenilen Örgüler İçin Haroşalı Kolay Örgü Modeli

Herkesin beğendiği örgüler yapmak istiyorsanız haroşalı örgü modelini kullanabilirsiniz. Hem çıtır hemde kolay yapılan bir model oldu. Yepyeni modelleri sizlerin beğenisine sunuyorum.

Önce ilmekleri hazırlayın sonra arka taraftan örmeye başlayın. Önce bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini örmeden alın.

Sonraki iki ilmeği ters olarak örün. Sonra örülen bu iki ilmeği diğer şişe aktarın. İpi ön taraftan örgünün arkasına geçirin. Sonra tekrar ilmekleri diğer şişe aktarın.

Sonra tekrar 2 ilmeği ters olarak örün. Örülen ilmekleri diğer şişe aktarın. İpi ön taraftan arkaya doğru geçirin. Sonra aynı ilmekleri diğer şişe geri aktarın.

Bu sırada sürekli olarak ilmekleri ikişerli olarak ters örüp bu ilmeklerin önünden ipi arka tarafa doğru geçirin. Böylece ilmekler daha belirgin hale geliyor.

Örgüyü çevirince bütün ilmekleri ters olarak örün. Bu modelde sadece ön tarafta modeli kuruyoruz. Arka tarafta modeli sadece ters olarak öreceğiz.

Modelin ön tarafına geçince bu defa kenar ilmeğinden sonra hemen ilk iki ilmeği ters örerek başlamıştık. Ama bu defa kenar ilmeğinden sonraki ilk ilmeği düz örüp iki ilmek ters örerek devam edin.

Her defasında modeli kaydırarak devam edin. Bu sırada kenar ilmeğinden sonraki ilk ilmeği ve örgünün son ilmeğini düz örün. Bu modelde kenar ilmeğini modele dahil etmiyoruz.