Dantel,  Örgü Videoları,  Oya Dantel

En İnce Detayına Kadar Papatyalı Pike Danteli Yapımı

Çeyiz yapmak isteyenler bu yazımı sakın kaçırmayın. En ince detayına kadar papatyalı pike danteli yapımını burada bulabilirsiniz. 50 numara iple yapıldığı için biraz kalın ve oldukça enli bir dantel olmuş. Dantelin daha ince ve kibar olmasını isteyen hanımlar ince ip kullanmalılar.

Yukarıda paylaştığım şablon ile kolayca yapabileceğiniz gibi model uzun olduğu için 2 ayrı video ile anlatımını da paylaştım. Bu modeli pike, çarşaf gibi yerlerin yanında perde kenarı gibi farklı yerlere de kullanabilirsiniz. Zincir çekip 20 delik 4 tırabzan ve 2 delik yaparak dantele başlanacak. Dantelin kumaşa geçirileceği kısımda 2 delik 4 tırabzan şeklinde kenar bırakılmış.

Bu danteli kolay ütülenip ütüsünün bozulmayacağı iple yapmanızı öneririm. Çok kalın ip kullanmayın ince iple örülen danteller daima zarif ve kibar olacaktır. Kalın dantel yaparken yaptığınız sıraya toplu iğne takarak yerinizi belli edin. Böylece karıştırmadan kolayca ilerleyebilirsiniz.

Dantelin bitmiş ve kumaşa geçirilmiş resmini de alt kısımda paylaştım. Böylece nasıl kumaşa geçireceğiniz ve nasıl görüneceği hakkında bir fikriniz olacaktır. Daha farklı modellere de bakıp fikir edindikten sonra karar vermek istiyorsanız anlatımı da bulunan oymalı güllü kenar dantel modeline de göz atabilirsiniz. Bu model biraz daha ince ve havlu kenarı içinde kullanılabilir.

Kız çocuklarını daha şık ve şirin hale getirecek minnie mouse şapka ve kaşkol modeli anlatımı da dün paylaştığım modeller arasında yer almaktadır.