En Kolay Yapılan 3 Boyutlu Tığ Battaniye Modeli

Merhaba örgü sever hanımlar , bugün sizlere çok şık bir battaniye anlatacağım. Vakit kaybetmeden büyük bir zevkle öreceğiniz ve elinizden bırakamayacağınız bu güzel modelin anlatımına geçelim.

Battaniyemiz için 5 yumak ip ve ipe uygun ip yeterli olacaktır. Şimdi yaklaşık 80 90 cm uzunluğunda elimizi sıkmadan uzunca bir zincir çekelim. 45 adet kutucuk elde edeceğiz.

Çektiğimiz zincirden sonra 4 zincir atlayıp ve buraya yan yana 2 tane tırabzan yapalım, ilk sırada kenarlarda 3 ortalarda 4 er tane tırabzan yapacağız. Ardından 1 zincir çekip 1 delik atlayalım ve yan yana 4 tane tırabzan yapalım, bu şekilde sıra sonuna kadar gidelim, köşeye gelince 3 adet yan yana tırabzan yapıyoruz.

Burada köşede 1 zincir çekip son deliğe 1 sık iğne yapalım. Şimdi 3 zincir çekelim ve yukarı dönüp 2 tane üçlü tırabzan yapıp 3. Tırabzanın arkasından alıp 1 tane sık iğne yapıyoruz.

Tırabzan arasına 3 tane üçlü tırabzan yapalım 3 tırabzan atlayıp son Tırabzanın bacağına sık iğne ile bağlayıp 3 zincir çekip 3 tane tırabzan yapalım. Battaniyemiz bu şekilde devam edecek üst sırada yine son bacağa sık iğne ile tutturup ardındaki 3 zincirle yaptığımız boşluğa 3 tane üçlü tırabzan yapalım.

Bu işlem battaniyeye 3 boyutluluk kazandıracak. Battaniyemizin izlemiyorum hep aynı, örerken o kadar çok eğleneceksiniz ki elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Şimdi son olarak kenar oyasını gösterelim. Sadece battaniyeyi ördüğümüz tekniği yanlara da uygulayıp 4 tarafında aynı görünmesini sağlayalım.

Yanlarda tek dikkat etmemiz gereken sıra bitince yukarı dönmek yerine sırayı devam ediyoruz. Sık iğne ile bu sefer aralara batıyoruz ve 3 zincirle oluşturduğumuz yere 3 tane üçlü tırabzan yapalım. Modelimiz büyüdükçe daralma yapabilir bunu göz önünde bulundurunuz.

Yüksekliğini kare şekilde yapabilir, seksene seksen santim örebilirsiniz . Biz yaklaşık 80 yuva yaptık ama elden ele değişebileceği için kontrollü gidiniz. Battaniyemizin videosuna Örgü Tasarım adresimizden ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.