Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Erkek Örgülerine de Yakışan İki Renkli Örgü Modeli

Spread the love

İri ve renkli görünümü ile erkek ve bebek örgülerine uyacak olan tuğla desenli bir model ile devam edeceğiz birlikteliğimize.. atta bu modeli bebek battaniyesi olarak yapıp kenarına pliseli kenar yaparak çok hoş bir hale getirebilirsiniz.

Lastiği hazırladıktan sonra bütün ilmekleri ön yüzde ters olarak örün. Arka yüzde bütün ilmekleri düz olarak örün. Ön yüze geçince renk değiştirin. Ben burada beyaz renk kullandım. Başlangıçtaki 5 ilmeği düz örüp ipi arkaya alın ve iki ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Sonra 4 ilmek düz örüp iki ilmeği örmeden diğer şişe alın. Sıra boyunca 4 ilmek düz örülüp iki ilmek örmeden atlatılacak. Sadece kenarlarda 5 ilmek düz örülecek.

Arka tarafta ise aynı ilmekler bu defa ters örülecek ve ip ön tarafa geçirilip aynı iki ilmek örmeden atlanacak. Ön sırada aynı şekilde beyaz ilmekler düz örülürken diğer iki ilmek ise örmeden atlanacak. Arka tarafta ilmekler bu defa ters örülüp iki ilmeği örmeden atlatın.

Ön sırada tekrar renkli ipe geçip bu defa bütün ilmekleri ters olarak öreceğiz. Renk değişimini yaparken ilmekleri ters ördüğümüz için çizgiler oluşacaktır. Arka yüzde bütün ilmekler düz örülüp ön yüze geçilince renk değiştirilecek.

Beyaz renge geçince ilk iki ilmeği düz örüp sonraki iki ilmeği örmeden atlatın. Sonrasında 4 ilmek düz örüp 2 ilmek örmeden atlatarak devam edin. Arada örmeden atlanan ilmekler yüzünden modelin boyu biraz daha zor uzayacaktır. Bu yüzden kullanınca boyu esneme yapabilir. Özellikle kalın iplerle yapılan örgülerde sarkma daha fazla görülür.