Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü Videoları

Erkeklere ve Bebeklere İki Renkli Dilimli Örgü Modeli

Oldukça hoş bir görünüme sahip iki renkli örgü modeli ile bugün ikinci modelimizle merhaba diyoruz. Modeli görünce hemen bebek süveteri örmek istedim. Ben çok beğenerek çalıştım umarım sizlerde beğenirsiniz. Sadece bebek örgüleri için değil erkeklere kazak ve süveter de yapabilirsiniz.

Doğrusu ben modeli çok beğenerek ördüm. Eğer ilgi yoğun olursa bebek süveteri örerek anlatmayı düşünüyorum. Yapımı ve görünümü oldukça değişik bir örnek olduğunu söyleyebilirim.

Model 3 ilmek ve katları ile yapılıyor. Önce ana renk ile lastik hazırlayın. Sonra ön yüzde düz arka yüzde ters şeklinde örmeye başlıyoruz. Bu şekilde 4 sırayı tamamlayın.

Ön tarafa geçince renk değiştiriyoruz. Önce kenar ilmeğini örün. 3 ilmek daha ters örün. Dördüncü ilmeği diğer şişe aktarın. Sonra bu ilmeğin ilk başlangıcına batın.

Örmeden atlatılan ilmeği tekrar diğer şişe aktarın. İpi ön tarafa alıp ilmeğin arkasından girip ön taraftan çıkarak ipi alın ve arkaya doğru ilmek çıkartın.

Sonra ipi ön tarafa alıp 3 ilmek ters örün. Dördüncü ilmeğe gelince aynı şekilde öreceğiz. Modelin arkasına geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta düz olarak örün.

Arka tarafta ters örüp ön tarafa geçince renk değiştirin. Bu defa ilk 3 ilmeği ters örmeyeceğiz. Kenar ilmeğini örüp bir ilmek daha ters örün. Sonraki ilmeğe modeli uygulayın.

Her renk değiştirmemizde 4 sırayı tamamlayacağız. Model sadece ön tarafta tek sırada kurulacak. Her defasında modeli kaydırarak tekrarlayacağız.