Eskilerden Kalan Kahve Çekirdeği Örgü Modeli

Eskilerden kalma bir model olan kahve çekirdeği örgü modeli anlatımı ile sizlerle birlikteyiz. Bazen bebek örgülerinde bazende bayan yeleklerinde ara model olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha önce duymayan yoktur diye düşünüyorum. Gelen istek üzerine bugün anlatımını yapacağım.

Kahve çekirdeği modeli erkek örgüleri, bebek örgüleri, bayan örgüleri ve daha birçok yerde kullanılmaktadır.

Eskilerden kalan bir model olduğu için bugüne kadar anlatmayı hiç düşünmedim. Ama bir izleyicim den gelen istek üzerine bu modeli anlatmaya karar verdim.

Bu model bira toparlayan bir yapıya sahip. Örgülere başlarken bunu göz önünde bulundurun. Model 3 ilmekler yapılıyor. Ben aralara birer tane ters ilmek kullandım. Ama 2 veya 3 ilmek ters kullanırsanız model daha güzel olacaktır.

İlk olarak örmeye arka taraftan başladım. Kenar ilmeğinden sonra 3 ilmek ters örüp bir ilmek düz ördüm. 3 ters bir düz şeklinde örmeye devam edin.

Ön tarafa geçince ters ilmeği örün. Düz ilmeklere gelince üçüncü ilmeği önündeki iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Bu şekilde bir ilmek eksilmiş olacak. Bir ilmek düz örüp bir ilmek dolayarak artırın. Bir ilmek daha düz örün. Böylece sayıyı dengelemiş olacaksınız.

Aradaki ters ilmeği örüp düz ilmeklere gelince sonuncu ilmeği önündeki iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek dolayın.

Tekrar bir ilmek düz örerek modele devam edin. Örgünün arkasına geçince ilmekleri aynen oldukları gibi örün. Ön tarafta ilmekleri tekrar oldukları gibi örün. Örgünün arkasına geçince ilmekleri tersleri ters düzleri düz şeklinde örerek tamamlayın. Ön tarafta modeli tekrarlıyoruz.