Etol Şal Veya Boyunluk Yapabileceğiniz Uzay Yolu Örgü Modeli

Etol şal veya boyunluk yapımına yakışacağını düşündüğüm uzay yolu örgü modelini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Model lastik şeklinde yapıldığı için kıvrılmayan bir yapıya sahip olan modeli 3 ilmek ve katları olarak hesaplayın. 

İlk olarak kenar ilmeğini alın ve bir ilmeği ters örüp iki ilmeği düz örer gibi birlikte kesin. Bir ters örüp iki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. Arka tarafa geçince bu defa kenar ilmeğini alıp bir ters bir düz olan ilmeklerin önce ikincisi olan düz ilmeği ters örüyoruz ve ipi bir kez dolayıp bu defa ilk ilmeği ters örüyoruz. 

Arka yüzde iki ilmeğin önce ikincisini ters örüp bir dolayın ve ilk ilmeği ters örerek devam edin. Ön yüzde kenar ilmeğini alıp bir ilmeği ters örüp iki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. Bir ters örüp iki ilmeği düz örer gibi keserek devam edin. 

Lastik gibi yapıldığı için toparlayan bir yapıya sahip olan modeli yaparken ilmek sayısını biraz fazla yapmalısınız. Kalın şişlerle örüldüğü zaman yazlık bir model olarak kullanılabilir.