Etol Şal Yapabileceğiniz Harika Tığ Model

Spread the love

Kartopu organica ile hazırlanmış harika bir etol şal modelini göreceksiniz. Tığ ile yapılan bu modeli yazlık olarak kullanabilirsiniz.

Yazlık örgülere uygun olması için pamuklu bir ip kullandım. Ama dilerseniz angora iplerle de yapabilirsiniz. Model zincir üzerine yapılıyor. Önce zinciri ayarlayın ve 3 zincir daha çekin. Sonra zincirin dibine batın ve buradan 5 defada çekilen bir dolgu yapın.

Sonra 4 zincir çekip sekizinci zincire batın. 6 zincir çekin ve üç zincir geriye batıp buraya 5 defada çekilen bir dolgu yapın. 4 zincir daha çekin ve sekizinci zincire batın. İlk başlangıç bölümü yarım model olduğu için hemen dolguyu yapıyoruz.

Sonraki dolguları yaparken önce zincir çekip sonra dolguyu yapıyoruz. 6 zincir çekin ve geriye doğru sayıp üçüncü zincire batıp buraya dolgu yapın. Sonra tekrar 4 zincir çekip sekizinci zincire batarak sırayı tamamlayın. 

Sırayı tamamlayınca tekrar 6 zincir çekin ve üçüncü zincire batıp bir dolgu yapın ve 4 zincir çekin. Yani aynı işlemleri yapmaya devam edin. Bu işlemi yapınca örgüyü ters çevirin ve alt bölümdeki dolgunun bittiği bölüme ilmeği sıkı iğne örer gibi bağlayın.

Bundan sonrasında 6 zincir çekip bir dolgu yapın ve alt sıradaki dolgunun baş tarafına batıp tutturun. Sıra bitene kadar aynı işlemler yapılacak. Sıra bitince aynı zinciri çekip dolguyu yapın ve örgüyü ters çevirip örmeye devam edin.