Evde Kalırken Bu Kolay Model İle Yelek Yapın

Korona virüsü nedeni ile tüm dünya zor günler geçiriyor. Evde kalma zamanı ve nasıl zaman geçireceğimizi bilemiyoruz. Bu zor günleri daha kolay geçirmek için hem kendimizi oyalamak hemde kafamızı dağıtmak için örgü örmenizi tavsiye ederim. İster kendiniz için ister satmak için bu model ile çok şık yelekler yapabilirsiniz.

Bebek örgülerinde çok basit model yapmak istemeyenler bu modeli yapmayı düşünebilirler. Her zaman olduğu gibi püf noktaları ile modelin nasıl yapıldığını anlatarak anlamanızı sağlayacağım.

Bu model için önce lastik hazırlamalısınız. Modeli yapmak için 9 ilmek ve katlarını hazırlayın ve iki tane kenar ilmeği ilave edin. Önce lastiği örün.

Sonra ön tarafta kenar ilmeğini alın ve 2 ilmek ters örün. 5 ilmek düz örün. Tekrar 2 ilmek ters örün. Böylece bir modeli kurmuş olacaksınız.

Aynı şekilde 2 ilmek ters 5 ilmek düz 2 ilmek ters şeklinde örmeye devam edin. Örgünün arka tarafına geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örün.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün. Sonraki iki ilmeğin yönünü çevirip tersten girerek birlikte kesin. Bir ilmek düz örüp bir ilmek artırın. Bir ilmek düz örün.

Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 2 ilmek ters örüp tekrar iki ilmeğin yerini değiştirin. Birlikte kesip bir ilmek düz örün.

Bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeği keserek devam edin. Arka taraftan ilmekleri aynen örün.  Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve sonraki iki ilmeğin yönünü çevirip kesin.

2 ilmek düz örüp bir ilmek artırın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek artırın. 2 ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği birlikte keserek devam edin. Bundan sonra ilk başlangıçtaki işlemleri tekrarlayın.