Evdeki Herkes İçin Bu Modeli Kullanabilirsiniz

Spread the love

Soğuyan havalarla birlikte evdeki herkese örgü yapma zamanı geldi. Genelde gördüğümüz modellerin evdeki erkeklere mi yoksa çocuklara mı olduğuna karar veremeyiz. Paylaştığım model bu kararsızlığa bir son verecektir.

Alize hapy baby ip kullandım. Modelin anlatımını yaparken 3 numara şiş kullandım. Ama hazırladığım küçük parçayı 4 numara şiş ile ördüm. İpimin rengi çok tatlı yeşil tonlarında olduğu için bu model kullanmaya karar verdim. 

Modeli örerken iki ve katlarını ayarlamalısınız. İlk olarak başlangıca özel bir sıra bütün ilmekleri arka taraftan ters olarak örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra ipi ön tarafa ilmeği ters örecek gibi şişin üzerine alın. 

Sonra ilmeğin arkasından girerek hem ipi hemde ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. Sonraki ilmeği düz örün. Bir ilmek düz örüp bir ilmek ipi dolayarak örmeden atlatın. Örgünün arkasına geçince kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ipi dolayarak örmeden atlatın. 

İpi ön tarafa alıp bir ilmek ters örün. Bir ilmek örmeden atlayın. Örmeden atlanan ilmekleri ters örecek gibi ipi şişin üzerine alıp ilmekle birlikte örmeden diğer şişe atlatın. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve ipi ön tarafa alarak örmeden atladığımız ilmekleri tekrar örmeden atlatın. Sonraki bir ilmeği düz örüp örmeden atlattığımız ilmekleri diğer şişe alıp birlikte düz örerek kesin.

İpi ön tarafa alıp sonraki ilmeği örmeden atlatın. Bir ilmek düz örüp örmeden atlanan ilmekleri diğer şişe alıp düz örerek kesin.