Evdeki Herkes İçin Kullanabileceğiniz Kabartmalı Model

Ayırmadan herkes için kullanabileceğiniz kabartmalı görünüme sahip bir model anlatacağım. 3 ve katlarını hesaplayıp iki ilmek ilave etmelisiniz.

İşkembe modelinin daha belirgin görünümlü olduğu bir model olduğunu söyleyebilirim. İşkembe modeli de aslında kolay olmasına rağmen hanımlara kafa karıştırıcı gelebiliyor.

Model için önce bir sıra bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Diğer sıraya geçince iki ilmek ters örüp ipi şişin üzerine alın ve ilmekle birlikte bu ipi birlikte diğer şişe geçirin. Sonraki iki ilmeği ters örün.

Bir ilmek dolayıp bir ilmek örmeden atlatmanız gerekir. Ben bunu kolayca yapabilmeniz için en basit yolunu anlatıyorum. İpi ters ilmek örecekmiş gibi şişin üzerine atıp ilmeği örmeden atlatın. Böylece ilmeği örmeden aynı zamanda ipi dolayarak atlamış olacaksınız. 

Arka tarafa geçince aynı ilmekleri bu defa düz olarak örüp ipi tekrar şişin üzerine getirin ve ilmeği örmeden atlatın. 3 sıra boyunca iki ilmeği örüp üçüncü ilmeği ipi dolayarak örmeden atlatın. İlmekle beraber şişin üzerinde 4 ilmek olunca arka sırada asıl kafa karıştırın bölüme geçiyoruz. 

Kenar ilmeğini alıp ipi şişin üzerine getirin ve bir ilmek örmeden atlatın. Üzerinden ip atlattığımız ilmeğe gelince bu ilmeği düz örüp iplerle birlikte örüp toplayın. İki ilmeğe gelince ipi şişe dolayın ilk ilmeği örmeden atlayın. İkinci ilmeği de aynı şekilde ipi dolayıp örmeden atlatın. 

Ön sırada yeni modele başlarken bu modeli de bitireceğiz. Doladığımız iki ilmeği ters örüp sonraki ilmeğe modeli uygulayacağız.