Farklı Bir Tarzı Olan Tığ Örgü Modeli

Bildiğimiz tığ örgülerden farklı olarak tırabzan ve delik ile oldukça hoş bir model elde edeceğiz. Belli başlı modellerden sıkılıp değişik bir tarz denemek isteyenler bu model anlatımını kaçırmasınlar.

Örgüye başlarken her zaman olduğu gibi zinciri hazırlamamız gerekiyor. Zincirden sonra ilk sırayı trabzan olarak yapıyoruz. Kullandığınız ipin kalınlığına göre bu sıradaki trabzanları ikili veya üçlü trabzan olarak yapabilirsiniz. 

İkinci sıraya geçtiğimiz zaman önce üç zincir çekelim. Zincirin yanına bir tane trabzan yapalım. Üç zincir çekin, bir trabzan atlayıp ikinci trabzana batın. Buraya bir trabzan yapın ama son ilmeğini kapatmayın.

Hemen yanına bir trabzan daha yapın ve son ilmeğini kapatmayın. Bu şekilde yan yana son ilmeğini kapatmadan üç tane trabzan yapın. Son kalan ilmekleri bir defada kapatarak tekrar üç zincir çekin ve aynı işlemleri tekrarlayın. 

Sonraki sırada beş zincir çekip aralara batıyoruz. Bundan sonra modelin tersini uygulayarak devam ediyoruz. Deliklerin tam ortasına üç trabzan yapıyoruz ve aralara bir zincir çekerek sırayı tamamlıyoruz.

Üç trabzanın üzerine üç tane yeni trabzan yapıyoruz. Aradaki birer zincirin üzerine tek trabzan yaparak dört ve katlarını tamamlamış oluyoruz. Tamamlanan modelin arasına iki zincir çekerek bir sıra delik oluşturun. Bundan sonrasında ilk baştaki işlemleri tekrarlayın.