Farklı Tarzda Görünen Kabartmalı Örgü Modeli

Sizler için bugün yapımı ve görünümü farklı kabartmalı bir örgü modeli anlatımına yer verdim. Kabartmalı görünün örgü modellerine oldukça fazla ilgi var. Bu ilgiye karşılık bende bulduğum tüm kabartmalı görünen örgü modellerini sizler için anlatıyorum.

Bebek örgüleri veya bayan örgüleri gibi yerlere de uyum sağlayacaktır. Kışlık örgülerde şapka ve boyunluk gibi yerlerde kullanmak iyi bir fikir olacaktır. Önce ilmekleri ayarlayıp bir sıra bütün ilmekleri düz örün.

Örgüyü çevirince ilmeklerin tekrar düz olarak örün. Tekrar örgünün arka tarafına geçince ilmekleri tekrar düz olarak örün. Sonraki sırada önce kenar ilmeğini alın. Sonra ikinci ilmeğin arasındaki ikinci sıraya girin.

Buradan bir ilmek çıkartın. Sonra arasına girdiğimiz iki ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Sonraki iki ilmeğin arasına aynı şekilde iki sıra altına batıp buradan yeni bir ilmek çıkartın.

Sonra iki ilmeği tersten girerek kesin. Bu şekilde sırayı tamamlayın. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alın ve bir ilmek daha düz örün. Sonraki iki ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın.

İki ilmeği tersten girerek kesin. Bu sırada aynı diğer sırada olduğu gibi iki ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. Sonra bu iki ilmeği tersten girerek kesin. Bu şekilde ilk modeli bitirmiş olacağız.

Örgüyü çevirince ilmeklerin tamamını düz olarak örün. İki sıra ilmekleri düz örüp modeli aynı şekilde tekrarlayın. Aradaki bu iki sıra boşluğu isterseniz 4 sıraya çıkartabilirsiniz.