Farklı Tarzları Sevenlere Renkli Başlangıç Modeli

Farklı tarzları sevenler için renkli örgüye başlangıç modelinin yapımını anlatacağım. Özellikle bebek örgülerinde bu tekniği kullanarak sade ve şık örgüler elde edebilirsiniz. Fazla renkli olmayan bir örgüyü canladırmak için bu modeli kullanabilirsiniz. Modeli sadece bir defa koyarak renkli bir başlangıç elde edebilirsiniz. Ama isterseniz modeli tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

İstediğiniz sayılarda örgüye başlayabilirsiniz. İlmekleri şişe takıp hemen modele başlayalım. Ben ilk ilmeği örmeden alıyorum. Sonrasında ilk ilmeğin yanındaki boşluğa girip buradan bir ilmek çıkartın.

Bir kez ipi şişe dolayıp ilmeği düz örün. Bütün ilmekleri aynı şekilde önce arasındaki boşluğa girip bir ilmek çıkartın. Sonra ipi şişe dolayıp ilmeği düz örerek tamamlayın. Bir tane olan ilmekleri 3 taneye çıkartmış olacağız.

Örgüyü çevirince ilmekleri üçerli olarak düz örerken kesin. Her üç ilmeği bir defada düz örerek kesin ve sayıyı eski haline getirmiş olun. Sonraki sırada örgüyü çevirip beyaz renge geçtim. Bütün ilmekleri düze çevirerek ördüm.

Renk değişikliği yaparken düz örgüde bu işlemi yapmalısınız. Böylece örgünün üzerinde çizgiler oluşmasını engellemiş olursunuz. Sonrasında düz örgü ile devam edebilirsiniz yada istediğiniz herhangi bir modeli koyabilirsiniz.