Fıstıklı Tığ Bayan Örgü Modeli

Fıstıklı olarak yapılan tığ bayan örgü modelini lif yapımı içinde kullanabilirsiniz. Modeli belirgin olması için orta kalınlıkta ip ile yaptım. 6 numara tığ kullandım.

Önce zincirimizi ayarlıyoruz. 6 zincir çekip aynı yere batın ve buraya 7 tane üçlü tırabzan yapın. Hiç zincir çekmeden beşinci zincire batıp bir tane üçlü tırabzan yapın. 2 zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha yapın. Tekrar 5 zincir atlayıp aynı yere batarak 7 tane tırabzan yapın. 

İlk sırayı 7 tırabzan yapıp bir zincir çekin ve ikinci zincire bir tane tırabzan yaparak bitirin. Üst sıraya geçerken bir zincir çekin ve örgüyü ters çevirin. İlmeği uzatıp ipi bir kez dolayın ve aynı yere batıp tekrar uzun bir ilmek çıkartın. Her defasında ilmeği bir kez dolayarak 4 ilmek çıkartın. Bu ilmekleri bir defada toplayın. 3 zincir çekip alt sıradaki tırabzanların ortasına batın. 

Tekrar 3 zincir çekip tırabzanların arasındaki deliğe batıp buraya dolgu yapın. Araya 2 zincir çekip aynı deliğe bir dolgu daha yapın. 3 zincir çekip sonraki tırabzanların ortasına batın. Örgünün bittiği yerde dolguyu tek yapın.

Örgünün başlangıcında ve sonunda dolgular tek olarak yapılacaktır. Diğer sıraya geçince bu defa modeli kaydırarak devam edin.  Bu modelde dolgular belirgin olunca hoş oluyor. Kullandığınız ipin kalınlığına göre dolguların ilmek sayısını artırabilirsiniz. Özellikle lif yapacak olanlar bu dolguları 6 veya 7 defada çekerek yapsınlar.