Fosforlu Renklerle Yapılan Çizgili Model

Spread the love

Kuşkusuz bebek örgülerinde rengarenk cıvıl cıvıl örgüler çok tercih edilmektedir. Fosforlu renklerden oluşan bir model hazırlayarak sizlere fikir vermek istedim. Beyaz rengin içine pembe ve yeşil renkleri katarak şirin bir hale getirdim.

Örgüye önce beyaz iple başladım ve ön sırada bir sıra düz arka sırada bir sıra ters olarak ördüm. Ön yüze geçince renkli ipe geçeceğiz. İlk 3 ilmeği örmeden diğer şişe geçirin. Sonra renkli ipi takıp 5 ilmeği düz olarak örün. Sonraki 3 ilmeği örmeden atlatıp 5 ilmeği düz örerek devam edin. 

Arka tarafta ise aynı ilmekleri tekrar düz örüp arada kalan 3 ilmeği örmeden atlatın. Ön tarafa geçince beyaz ipe geçin ve atladığımız ilmekleri düz örün renkli olan 5 ilmeği ters olarak örün. Böylece ters örülen ilmekler de çizgiler oluşacak. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters olarak örün. 

Tekrar ön tarafa geçince tekrar renk değiştireceğiz. Bu defa ilk 4 ilmeği düz olarak örüp sonraki 3 ilmeği örmeden atlatın. 5 ilmeği düz örüp 3 ilmeği örmeden atlatarak devam edin. Bu şekilde modeli kaydırarak örüyoruz. 

Kullandığım ipler biraz ince ve 3 numara şiş kullandım. Aralarda iki sıra yapılan beyaz bölümü istediğiniz kadar artırabilirsiniz. Kabarık görünümü ve renklerin içinde görünen beyaz çizgileri ile hoş görünen bir model oldu.

Yakadan başlanarak örülmüş bebek yeleği resmi sizlere fikir verecektir. Bu örnek erkek ceketlerinde kalın iplerle hoş olabilir. Kalan iplerle her sırasına ayrı bir renk ip kullanabilirsiniz. Bebek battaniyesi çok hoş olacaktır.