Gizli Bahçe Örgü Modeli

Gizli bahçe örgü modeli adını verdiğim hem model hemde lastik olarak kullanabileceğiniz bir örnek anlatacağım. Hem kolay hemde hoş görünümlü bir model arıyorsanız bu modeli mutlaka incelemenizi öneririm.

Öncelikle çok ince ip kullanmayın. Model 3 ilmek ve katları ile yapılıyor. 2 tane kenar ilmeği ilave etmeyi unutmayın. İlk olarak iki ilmeği birlikte kesme işlemi yapar gibi birlikte örüp ilk ilmeği tekrar düz örün.

Arada bir ilmek ters örüp sonraki iki ilmeği birlikte kesme işlemi yapar gibi düz örüp ilk ilmeği bir kez daha düz örün. Aralarda birer tane ters ilmek örmeyi unutmayın.

Örgünün arka tarafına geçince aralarda ters ördüğümüz ilmekleri bu defa düz olarak örün. İki tane olan ilmeklerin ilkini düz örüp ikincisini ters örün. Aradaki ilmekle birlikte iki ilmek düz bir ilmek ters şeklinde sırayı tamamlayın.

Örgünün ön tarafını çevirince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte düz örüp ilk ilmeği tekrar düz olarak örün. Bu sırada ilk ilmek düz olduğu için modele asıl şeklini vermiş oluyoruz.

Arada tekrar bir ilmek ters örüp sonraki iki ilmeği birlikte örüp ilk ilmeği tekrar düz örün. Birlikte ördüğümüz iki ilmeğin ilki düz ilmek olmalı. Sürekli aynı işlemleri tekrarlayarak örgüye devam edin.