Görenler Çok Kolay Bir Modelmiş Diyor

Kolay örülen çabuk biten modeller her zaman daha fazla ilgi görüyor. İnsanlar şık görünen ama kolayca yapılan modeller istiyorlar. Özellikle bebek örgülerinde kolay model daima tercih edilmektedir.

Sadece ön yüzde bir sırada yapılan model sonrasında ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örülecek. Kenar ilmeğinden sonra bir ilmek dolayın ve sonraki iki ilmeği düz örer gibi kesin. Sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin ve kesilen ilmeğin yerine yenisini artırın. 

Her modelin arasında bir tane düz ilmek bulunmaktadır. Sonra bir ilmek dolayıp bir bir ilmek kesin ve sonraki iki ilmeği tersten keserek ilmeğin sağına doğru yatmasını sağlayın. Sonra bir ilmek artırıp örmeye devam edin. 

Arka tarafta bütün ilmekler sadece ters olarak örülüyor. Örgü bitene kadar bu şekilde bütün ilmekleri arkada ters örerek devam edin. Sonra ön yüze geçince bütün ilmekleri düz örüp arka yüze geçin. Arka yüzde bu defa bütün ilmekleri ters örüp ön tarafa geçince modeli tekrarlayın.

Bir ilmek örülmeden alınıp ipi bir kez dolayın. Böylece önce ilmek artırmış olacağız. Sonra artan ilmeğin yerine bir tane ilmek keseceğiz. Böylece modelin ilk yarısı tamamlanmış olacak.

Modelin diğer yarısı için sonraki iki ilmeği tersten girerek düz örer gibi kesin. Kesilen ilmeğin yerine bir ilmek dolayıp eksilen ilmeği tamamlayın. Aradaki bir tane düz ilmeği örüp aynı şekilde modeli örmeye devam edin.

3 numara şiş ve biraz kalına yakın bir ip kullandım. İnce iplerle de gayet güzel olacaktır. Dilerseniz aralarına başka bir model koyarak bayan örgülerine uygun hale getirebilirsiniz.