Görenlerin Nasıl Yapıldığını Öğrenmek İsteyeceği Zarif Model

Spread the love

Boyunluk olarak örülmüş ve görenlerin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyeceği zarif bir model anlatacağım sizlere.. Model çok kalın iple örülmüş bir boyunluk modeli idi. Bende ince iple nasıl olduğunu görmek için alize angora gold ile ördüm.   

Bu model salaş bir görünüme sahiptir. Bu yüzden şal veya boyunluk gibi örgülerin yanında baharlık örgülerde yapabilirsiniz. İlk olarak başlangıç için yeterli şekilde zincir çekelim. Sonra zincirin bitiminde uzun bir ilmek çekelim. Sonrasında hemen 3 zincir daha çekelim.   

Sonra uzun olarak çektiğimiz ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartın. Sonra bu ilmeği diğer ilmekle sıkı iğne örer gibi örüp pipiriği tamamlayın. Böylece örümceğin üzerine pipirik yapmış olacaksınız. Sonra bu örümceği dördüncü zincire batıp sabitleyin.   

Hiç zincir çekmeden ilmeği tekrar uzatın. Uzattığınız ilmeğin üzerine 3 zincir daha çekin. Sonra uzun ilmeğin içine batıp yeni bir ilmek çıkartın. Sonra bu iki ilmeği birlikte örün ve dördüncü zincire sabitleyin. Bu şekilde ilk sırayı tamamlayın. 3 zincir çekip geri dönün.   

Zincirin dibine batıp sabitleyin. Hemen ilmeği uzatıp örün. Sonra 3 zincir daha çekip örümceğin içine batarak ilmek çekin. 2 ilmeği örüp alt sırada bulunan örümceğin bitiş kısmına batın. Örgünün tek bir örülüşü var. Diğer sıraya geçişlerde 3 zincir çekip geri dönün ve zincirin dibine batın. Kız çocuklarının şıklığına şıklık katacak olan minnie mouse şapka kaşkol modelinin yapımlarını da paylaştım.