Görenlerin Petek Modeli Zannettiği İlmek Atlamalı Model

Görünce petek modeli zannedeceğiniz ilmek atlamalı örgü modeli ile bu akşam sizlerle birlikteyiz. İlmeklerin yerini değiştirmeniz gerekmediği için çok kolay örülen bir model. Her yerde kullanabileceğiniz bir model.

Modeli yapmak için önce 4 ilmek ve katlarını ayarlamalısınız. Ben hemen model anlatımına geçeceğim. Siz önce lastik veye haroşa hazırlayın.

İlk olarak ön taraftan bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgünün arkasına geçince önce kenar ilmeğini alın. 3 ilmek düz örüp bir ilmek ters örün. 4 ilmek ters bir ilmek düz şeklinde devam edin.

Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek örmeden atlatın. 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. 3 düz örüp bir ilmek atlayarak sırayı tamamlayın.

Örgünün arkasını çevirince bu defa ilmekleri ters olarak öreceğiz. Önceki sırada örmeden atladığımız ilmeği tekrar örmeden atlatacağız.

Örgünün ön tarafına geçince aynı şekilde ilmekleri düz örüp aradaki ilmekleri örmeden atlatacağız. Örgünün arkasına geçince örmeden atlanan ilmekleri ters olarak örün.

Aradaki diğer 3 ilmeği düz olarak örün. Örgünün ön tarafına geçince modeli kaydırarak koyacağız. Bu defa 3 tane olan ters ilmeğin ortasındaki ilmeği örmeden atlayın.

Arada 3 ilmek düz örüp bu şekilde modeli tekrarlayın. Her defasında modeli kaydırırken 3 tane olan ters ilmeklerin ortasındaki ilmeği örmeden atlayacağız.