Görün Beğenin İstediğiniz Tarafını Kullanın

Paylaştığım model farklı görünüme sahip çift tarafı kullanılabilen bir model olması nedeni ile çok büyük avantaj sağlamaktadır. Her iki tarafı da örülürken düze çevrildiği için haroşa olan bu model lastik istemiyor.

Çift taraflı kullanılan bir model olmasına rağmen iki tarafı ayır görünüme sahiptir. Aslında modelin orjinalinde kullanılan arka tarafı benim daha çok hoşuma gitti. Zevkler tartışılamaz oldu için önce modeli görüp inceleyin ve kararınızı öyle verin.

Modelin yapımı için 2 ve katları ile yapılıyor. Yapacağınız örgüye uygun sayılarda ipi şişe takıp hemen örmeye başlayın. İlk olarak bütün ilmekleri düz örün. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alın ve iki ilmeği birlikte düz olarak örün. İlk ilmeği bir kez daha düz örün.

Sonraki ilmekleri ikişerli olarak önce kesme işlemi yapar gibi düz örün sonra ilk ilmeği bir daha düz örün. Sıra boyunca bu işlemi tekrarlayın. Örgüyü çevirince ilmekleri tekrar düze çevirerek örün.

Bir tarafta ilmekleri düze çevirerek örerken diğer tarafta ise iki ilmeği birlikte düz örüp ilk ilmeği bir daha düz örerek devam edin. Küçük bir parça olarak önce modeli biraz örün ve her iki tarafını da inceleyerek hangi tarafı kullanacağınıza karar verin.