Çocuk Örgüleri

Görünce Örmek İsteyeceğiniz Kız Çocuk Yelek Modelleri

Spread the love

Hemen hemen herkes çocuk örgü modellerine bakmayı çok sever ama dikkat edin paylaştığım kız çocuk yelek modellerini görünce örmek isteyeceksiniz. Hiç kuşkusuz kız çocuk örgüleri daima çok beğenilen ve sevimli gelen modellerdir. İlk olarak beğenerek ördüğüm dantel yakalı kız çocuk yeleğini anlatmak istiyorum.

Yelek 1-1,5 yaşa uygundur. Bir tane 100 gramlık bebe ipi gitti ve 3,5 numara şiş kullandım. Arka parçayı 80 ilmekle başladım 5 sıra haroşa örüp üzerini düz devam ettim. Ön parçaya iki adet yaprak modeli koydum ve bu yaprakların üzerine örgü bitince inci işledim. Yaprak modelini yaparken araya iki tane ters ilmek koydum. Sonra 6 ilmek düz örüp üç ilmeği kesiyoruz. Bu kestiğimiz ilmeğin yerine bir dola bir düz ör bir dola şeklinde örüyoruz. Sonra diğer yaprakları örmek için bir dola bir düz ör bir dola üç ilmeği kes ve 6 düz ör şeklinde devam ediyoruz. Aynı yerde artırmaları yaparken kesme işlemini de aynı yerde yapıyoruz. Artırma kısmı 4 adet olunca diğer yaprağı kurmaya başlıyoruz. Yakayı sonradan ördüm ve dikerken arasına dantel koydum.

Bu model ise çilek yapraklı bebek yeleği olarak biliniyor. Yeleğin yapımına 68 ilmekle yakadan başlanıp 4 sıra haroşa örün. 7 ilmek haroşayı lastik olarak örün. Sonra hemen bir dolayıp iki ilmeği birlikte kesin ve bir dolayıp iki ilmeği haroşa olarak örün. Model bu şekilde devam edecek. Arka taraftan örerken artırdığımız ilmekleri ve arda kalan ilmeği de dahil olmak üzere 3 ilmeği ters örüp diğer iki ilmeği düz olarak örün. Aynı yerlere gelince tekrar artırma yapın. Verdiğim sayılar 1 yaş çocuklar içindir.

Sıradaki model yalancı pirinç ile örülmektedir. Paylaştığım model bana ait değil ama bu modelin aynısını bende ördüm. 6 aylık bebek için 1 yumak ip yeterli oluyor. Ön parçaları 40 ilmek başlayın. Arka parçayı ise 70 ilmek başlayın. 3,5 numara şişle örün. Yalancı pirinç modelini bir düz bir ters olarak örün. Model sadece ön yüzde değişecek. Ön yüzde düz ilmekleri terse ters ilmekleri de düze çevirin. Arka yüzde ilmekleri aynen örün. Yaklaşık bir karış kadar örün ve roba kısmına geçince ilmek sayısını yarıya düşürün. Sonra bu kısmın iyice toplanması için bir düz bir ters lastik olarak örün. En son yakaya ilmek takarak yalancı pirinç örün.

Bu renkli cıvıl cıvıl modeli yaparken evde kalan ipleri değerlendirebilirsiniz. Yakadan başlayıp robalı düz ördüğünüz örgüye renkli bölümler ekleyin. Bu renkli bölümleri örerken bir ters bir düz şeklinde devam ederek örgüde şekiller çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Evde kalan ipleri değerlendirebileceğiniz kolay bir model daha..

Bu iki yeleğin yapım şekli aynıdır. Ön parçalarının sayısı arka parçasına yakın büyüklükte başlanır. Sonra lastiğin yanından kesilmeye başlanır ve böylece önler kavisli bir şekil alır.

Yaprak robalı kız çocuk yeleği aşağıya doğru genişleyen şirin bir yapıya sahip.

Nohut modelini lastik kenarlarına uygulayınca gerçekten hoş bir sonuç ortaya çıkıyor

Parçalı olarak örülen kolay modellere hoş bir seçenek.