Görünümü İle Dikkatleri Üzerine Çeken Lastik Modeli

İri ve boyutlu görünümü ile dikkatleri üzerine çeken hoş bir lastik modeli gördüm ve hemen sizlere anlatmaya karar verdim. Lastik modeli kullanarak yapacağınız boyunluk ve şapka veya etol şal gibi örgülerde bu modeli tercih edebilirsiniz.

Erkekler için yapacağınız hırka ve ceket gibi örgülere de kullanmanızı tavsiye ederim. Kullandığım ip ve şiş biraz ince olduğu için model daha zarif oldu ama kalın ip ve şişlerle çok daha ilgi çekici olacaktır. Model 3 ilmekle başlanmaktadır. Ben aralara iki tane ters ilmek koydum ama dilerseniz bu bölümü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 

Aynı benim gibi yapmak isteyenler 5 ilmek ve katlarını ayarlayıp 2 tane ilmek ilave etmelidir. İlmekleri şişe takıp örmeye başlıyoruz. İki tane ters ilmek örüp ipi bir kez doluyoruz ve 3 ilmeği düz örer gibi birlikte örüp ipi bir kez doluyoruz. Bu 3 ilmeği bir kez daha düz örüp bırakıyoruz. 

Aralara 2 ters ilmek örüp aynı şekilde bir dola 3 ilmeği düz örüp bir dola bir kez daha düz ör şeklinde ön yüzde tamamlıyoruz. Arka yüzde ise aradaki ilmekleri 2 tane düz olarak örüp hemen sonrasında bir ilmek doluyoruz. Sonrasındaki 4 ilmeği bu defa ters örer gibi birlikte örüp bir doluyoruz ve bir kez daha ters olarak örüyoruz. 

Böylece modeli aynı şekilde örmüş oluyoruz. Sadece ön yüzde ilmekleri düz örer gibi birlikte toplarken arka yüzde ise ters örer gibi birlikte topluyoruz.