Halkalı Dolgular Tığ Örgü Modeli

Farklı tarzda örgüler yapmak istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız örgüör.comu takip etmeye devam edin. Tığ örgülerde kullanılan halkalı dolgular modeli ile şık etol şal ve boyunluk gibi örgüler yapabilirsiniz.

Yeterli uzunlukta zincir çekip bir tane sıkı iğne yapın ve örgünün başlangıç yerini belli edin. 10 zincir çekip altıncı zincire batın. 10 zincir çekerek altıncı zincire batın ve bu şekilde bir sıra delik oluşturun. 

Sırayı bitirince 10 zincir çekip geri dönün ve ilk deliğe rast gele batın. 5 zincir çekip üçüncü zincire batın ve buradan alınan ilmeği iki defada örün. Aynı yere batıp bir ilmek daha çıkartın ve iki defada örün. Bu şekilde 4 defa aynı yere batıp çıkardığımız ilmekleri iki defada örün. Son ilmekleri kapatmadan örün.

Sonra kalan son ilmekleri bir defada kapatıp 2 zincir çekin ve sonraki deliğe batın. Tekrar 5 zincir çekip üçüncü deliğe 4 adet tırabzan yapın ve kalan ilmekleri bir kerede kapatıp 2 zincir çekin.

Bu şekilde devam edin son deliğe gelince 3 zincir çekip ipi çift dolayın ve örgünün başlangıcına batıp buraya tırabzan yaparak sırayı tamamlayın. Sonraki sıraya geçince tekrar bir tane sıkı iğne yapın. 

10 zincir çekip deliklerin birleştiği yere batıp delikler oluşturun. Bir sıra delik oluşturup 5 zincir çekip aynı dolguları yaparak devam edin. Etol şal gibi örgülere çok yakışacak ve herkesin ilgisini çekecek bir model.