Hangi Tarafını Kullanacağınıza Siz Karar Verin

Dantel kadar zarif bir görünümü olan örgü modeli anlatımı yapacağım. Kullandığım ip bu örgünün ince ve dökümlü görünmesini sağlıyor. Bayan örgüleri için çok hoş olacağını düşünüyorum.

Kullandığım ip dantel ipi kalınlığında olduğu için 3 numaralı şiş kullandım. Modelin yapımı için 3 ilmek ve katlarını hazırlamalısınız. Modeli yaparken ister lastik hazırlayın ister hemen modeli uygulayın.

Kenar ilmeğinden sonra 3 ilmeği düz örerek kesin ve aynı ilmeklerin ilkini bir kez daha düz örün. Bir ilmek dolayıp tekrar 3 ilmeği düz örerek kesin ilk ilmeği bir daha düz örün. Önce 3 ilmeği düz örerek kesin ve ilke ilmeği bir daha düz örüp arkasından bir ilmek dolayarak artırın.

Modeli çevirip arka tarafını örmeye başlayınca kenar ilmeğini alıp önceki sırada doladığımız ilmeği düz olarak örün. Sonra iki ilmeğin arasından girip bir ilmek çıkartın. Sonra 2 ilmeği düz örerek kesin. Bir ilmek düz örüp iki ilmeğin arasından bir ilmek çıkartın. Sonra iki ilmeği düz örerek kesin.

Örgüyü çevirince tekrar ilk başlangıçtaki işlemlere geri döneceğiz. 3 ilmeği düz örüp ilk ilmeği bir kez daha düz örün ve bir ilmek artırın. Arka tarafta ilk ilmeği düz örüp sonraki iki ilmeğin arasına girin ve bir tane yeni ilmek çıkartıp iki ilmeği birlikte düz örün.