Hanım Dilendi Bey Beğendi Motifli Bebek Panço Tarifi

Küçük bebeklerinizi soğuktan korumak için kolayca yapabileceğiniz motifli bebek panço yapımını veriyorum. Bu pançoyu yaparken evde kalan ipleri değerlendirebilirsiniz. Bu motif Derya hanımın programında hanım dilendi bey beğendi ismi ile tanındı. Kalan iplerle yapıldığı için bu ismi almıştır. Motiflerin sayısını veya büyüklüğünü artırarak ölçüleri büyütebilirsiniz. Bu modelde yaka kesimi olmadığı için örgüde acemi olanların işi daha kolay olacaktır.

Motife ilk başlangıçta sihirli halka yapın. Bu halkanın içine 3 tırabzan 2 zincir çek 3 tırabzan yap 2 zincir 3 tırabzan 2 zincir 3 tırabzan 2 zincir yapın ve halkayı kapatın. İkinci sıraya geçince renk değiştirin. Her deliğe 3 tırabzan 2 delik 3 tırabzan yapın. 1 zincir çekip diğer deliğe de aynı işlemi yapın. Böylece 4 tane köşe elde etmiş olacaksınız. Sonraki sırada aynı şekilde köşelere 3 tırabzan 2 zincir 3 tırabzan şeklinde örün. Sonra köşelerin arasına 1 zincir çekip 3 tırabzan şeklinde doldurun. Her sırada renk değiştirerek 3 sırayı tamamlayın.  

Motifin son sırasında daime aynı rengi kullanmalısınız. Böylece bir uyum sağlayacaksınız. 3 motif en için 9 motif de boy için yapmalısınız. Bu şekilde pançonun bir tarafını tamamlamış olacaksınız. Sonra diğer tarafın motiflerini yaparak tamamlayabilirsiniz. En son bittiği zaman uçlarına saçak yaparak süsleyebilirsiniz. Örgü aşkım kanalı detaylarını anlatmaktadır. Size fikir versin diye değişik renklerle yapılmış resimlerini de ekledim.    

Resimlerde görüldüğü gibi değişik renkler kullanınca model tamamen değişik görünüyor. İster rengarenk yapın ister sadece iki renk kullanarak yapın. Bu tamamen sizin elinizdeki iplere ve zevkinize bağlı. Alttaki resimde görüldüğü gibi saçak yerine uç danteli yaparak bitirebilirsiniz. Birde motifleri ekleme şeklinizi değiştirerek farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Küçük hanımların daha şık olmalarını sağlamak için kız bebek elbise modellerini sizler için inceledim.