Hanım Topuzu Tığ Yelek ve Şal Modeli

Hanım topuzu tığ örgü modeli ile yelek ve şal yapabilir yada lif modeli olarak kullanabilirsiniz. Dolgulu bir görünüme sahip olduğu için lif yapımın dada kullanılabilir. Bayan örgülerinde kullanmayı düşünüyorsanız ince angora ipleri tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız yere göre ip seçimi yapmalısınız. Zincir çekerek başlıyoruz. Başlangıç için her modele 11 zincir gerekmektedir.

İpi dolayıp altıncı zincire batarak bir tane tırabzan yapıyoruz. Tırabzanı yaparken ilmekleri biraz uzun olarak çekelim. Aynı yere tam 7 tane tırabzan yapacağız. Sonra beşinci zincire batıp sabitleyelim. Tekrar aynı şekilde altıncı zincire batıp buraya 7 tane tırabzan yapın ve beşinci zincire tutturun.

İkinci sıraya geçerken bir zincir çekip geri dönün. İlk tırabzanın tepesine batıp bir tane sıkı iğne yapalım. Sonra 4 zincir çekip çift dolayın ve aynı yere batarak  bir tane tırabzan yapın.

Bu tırabzanı 3 defada örün ve son ilmeği kapatmayın. Aynı yere 3 tane tırabzan yapıp toplamda 4 ilmek olunca hepsini bir kerede toplayıp bir zincirle sıkıştırın. Tam ortada kalan tırabzanın tepesine batıp tutturun. Sonra son tırabzanın tepesine batıp 3 tane tırabzan yapın.

Bu tırabzanların son ilmeklerini bir kerde toplayıp kapatın. 4 zincir çekip tırabzanın dibine batın. Sonra diğer modele geçmek için ilk tırabzanın üzerine batıp bir tane sıkı iğne yapın. Aynı şekilde sırayı tamamlayın. 

Model 2 sıradan oluşmaktadır. Modeli tekrarlarken 6 zincir çekip üçüncü zincire batarak sıkı iğne yapın. Tırabzanların tam ortasına gelecek şekilde batıp buraya 7 tane tırabzan yapın. İpi çift dolayıp iki modelin arasına batarak bir ilmek çıkartın.

Bu ilmeği dört defada örerek bir tırabzan yapın. Sonra diğer modelin ortasına batıp 7 tane tırabzan yapın. Aynı işlemleri tekrarlayarak modeli tamamlayın.