Haroşa İle Yapılan Lastik Modeli

Örgülerde lastik yerine kullanabileceğiniz haroşalı yapılan yeni bir model göstereceğim. Lastik şeklindeki görünüm nedeni ile boyunluk ve erkek ceketi gibi yerlerde çok hoş duracaktır.

2 düz 2 ters lastik şeklinde görünüyor olmasına rağmen modelin arka tarafı çok farklı görünmektedir. Bu yüzden örgünün her iki tarafını kullanmayı düşünüyorsanız bu model size uygun olmayabilir.

4 ve katları sayılarla yapılıyor. İlk olarak ilmekleri şişe takıp bir sıra ön yüzde bütün ilmekleri düz olarak örün. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve ilk iki ilmeği düze çevirip örün. İpi ön tarafa alın ve iki ilmeği örmeden atlatın. 

2 ilmek düz örüp iki ilmek örmeden atlatarak sırayı tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince bütün ilmekleri atlamadan düze çevirip örün. Böylece haroşa ilmeklerin aralarında düz ilmekler görünecektir. 

Model örüldükçe biraz toparlayıp pliseli gibi olmaktadır. Bu yüzden örgüye başlarken bunu göz önünde bulundurup ilmek sayısını ona göre ayarlayın. İki düz iki ters lastik modelinin her iki yüzü de aynı görülmektedir. Ama bu modelin ön ve arka yüze tamamen farklı olmaktadır. 

Lastik şeklindeki bu modeli spor ve düz hatlara sahip örgülerde kullanabilirsiniz. Erkek çocuklar ve yetişkinler için bu modeli deneyebilirsiniz.