Haroşa Örgüye Benzeyen Yeni Örgü Modeli

Haroşa örgü modeli hemen hemen her yerde kullanıma uygundur. Kıvrılmayan yapısı nedeni ile hem lastik yerine hemde örgülerin tamamında kullanılabilir. Paylaştığım model iri haroşa görünümü nedeni ile çok daha güzel görünmektedir.

Modelin yapımı için 2 ve katlarına ihtiyacımız var. Model haroşa olarak örüldüğü için kıvrılma yapmıyor. Yapacağınız örgülerde bunu göz önünde bulundurarak karar verin. Ama istenirse lastik üzerine de modeli yapabilirsiniz. İlk olarak bütün ilmekleri ters örerek başlayın.

Başlangıç sırası için önce örgünün arka tarafından örmeye başlıyoruz. Sonra ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra ipi ön tarafa alıp iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. Bu iki ilmeğin ilkini şişten çıkartıp kalan ilmeği bir kez daha ters olarak örün.

Tekrar iki ilmeği birlikte ters örerek kesme işlemi yapın. Bir ilmeği şişten çıkarıp kalan ilmeği ters örerek deva edin. İki ilmeği birlikte kesip sonra ilmeğin bir tanesini tekrar ördüğümüz için herhangi bir ilmek eksilmesi söz konusu olmuyor. Hiç ara vermeden her iki ilmeği birlikte önce keser gibi ters örün. Sonra ilk ilmeği çıkartıp kalan ilmeği bir kez daha ters örün.

Model arka tarafta sadece ters örülerek bitene kadar devam edecek. Tekrar ön tarafa geçince önceki sırada kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte ters örmüştük. Bu defa kenar ilmeğinden sonra bir ilmek daha ters örüp sonraki iki ilmeği birlikte ters örerek kesin.

İlk ilmeği şişten çıkartıp kalan ilmeği tekrar ters örün. Bir önceki sıradaki işlemleri bu defa modeli kaydırarak tekrarlamalıyız.