Haroşaların Üzerine Kurulan Örgü Modeli

Alize süperlana klasik ile ördüğüm modelime rengi çok yakıştı. Bir sıra haroşanın üzerine kurulan model haroşalar sayesinde çok daha belirgin bir hale geliyor. Kolayca örüp severek kullanacağınız bir model olduğunu düşünüyorum.

Modele başlarken önce bir sıra bütün ilmekleri düz örün. Sonra diğer sıraya geçince tekrar bütün ilmekleri düze çevirerek örün. Böylece bir sıra haroşa elde etmiş olacağız. 

Modelin ön tarafına geçince iki ilmeği birlikte düz örün ipi bir kez dolayıp aynı iki ilmeği bir kez daha düz örün. Arada bir ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği birlikte toplayın bir ilmek dolayın ve bir kez daha aynı ilmekleri düz örün. 

Modelin arka sırasına geçince ilk iki ilmeği ters örün sonraki iki ilmeği ters örerek kesin. İlmekler kendi arasında üçerli gruplar halinde ayrılıyor. Bu üçerli ilmeklerin iki tanesini ters örüp kalan bir ilmeği yanındaki ilmekle keserek ters örün. 

Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düze çevirerek örün. Arka tarafa geçince tekrar bütün ilmekleri düz çevirerek örün. Bundan sonrasında kenar ilmeğinden sonra bir ilmek düz örün sonra modeli tekrarlayın. 2 ilmeği birlikte örüp bir dolayın ve aynı iki ilmeği tekrar düz örün. 

Arada bir ilmek düz örüp aynı işlemleri tekrarlayın. Her defasında kaydırılarak yapılan bir model. Bebek örgülerine yakışacağı gibi bayan yeleklerine de yakışacaktır.