Haroşalı Çiçekler Örgü Modeli

Yabancı bir kanalda gördüğüm bu hoş modeli sizler için çalıştım ve anlatımını yaptım. Model istenilen her yere uyacaktır. Model haroşalı olduğu için boyutlu bir görünüme sahip.

Nako hoş geldin soft ile daha önce hiç model çalışmadım. Oldukça ince ve yumuşak yapıda bir ip olduğunu söyleyebilirim. İpim ince olduğu için 3 numara şiş tercih ettim. 

Örgüyü örmeye arka taraftan bütün ilmekleri ters örerek başladım. Ön tarafa geçince tekrar bütün ilmekleri terse çevirerek örüyoruz. Arka tarafa geçince kenar ilmeğinden sonrasını ikişerli olarak düz örüp keseceğiz. 

Her iki ilmeği birlikte düz örüp keseceğiz. Son kalan kenar ilmeğini düz örüp sırayı bitirin. Ön tarafta kenar ilmeğinden sonra ilk ilmeği önce ön yüzden girip düz örüp sonra aynı ilmeği arka taraftan girip düz olarak ikinci kez örün. 

Her ilmeği bu şekilde önce ön taraftan girip düz ördükten sonra aynı ilmeği ikinci kez düz örerek sayıyı eski haline getirin. Arka tarafta bütün ilmekleri ters örüp modeli bitirin. 

Ön tarafta hiç ara vermeden tekrar bütün ilmekleri terse çevirin. Arka tarafta ilmekleri ikişerli olarak kesin. Ön tarafta bu ilmekleri iki defa örüp sayıyı eski haline getirin.