Haroşalı Cimcimeler Örgü Modeli

Haroşalı cimcimeler örgü modeli adını verdiğim yeni modelimin anlatımını yapacağım. Minik tomurcuklu çiçeklere benzeyen bir görünüme sahip. Yeni bir örgü modeli ve anlatımını başka bir yerde göremezsiniz.

Haroşa ile yapıldığı için düzgün duran bir örnek. 2 ilmek ve katlarını hazırlayın. Bir sıra bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirince ikinci ilmeğin bir alt sırasına batıp bir ilmek çıkartın.

Sonra aynı iki ilmeğin arasına girip bir ilmek daha çıkartın. İki ilmeğin kendisini düz olarak örün. Böylece 4 ilmek elde etmiş olacaksınız. İlk baştaki ikinci ilmeği diğer kalan iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Sonra ilk çıkarttığımız ilmeği diğer iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Tekrar aynı şekilde ikinci ilmeğin bir alt sırasına batıp bir ilmek alın ve ilmeklerin ara boşluğundan ikinci bir ilmek çıkartın.

İki ilmeği düz örüp ikinci çıkarttığımız ilmeği ördüğümüz iki düz ilmeğin üzerinden atlatarak bırakın. İlk olarak çıkartılan ilmeği de iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu şekilde sayıda herhangi bir değişiklik olmaz.

Örgüyü çevirince tekrar ilk başlangıçta olduğu gibi bütün ilmekleri düz olarak örün. Bundan sonrasında aynı işlemleri tekrarlayarak örgüyü devam ettirin. En yeni ve en güzel modelleri görmek için sayfayı takip etmeyi unutmayın.