Haroşalı Döngüler Örgü Modeli

Spread the love

Haroşalı döngüler örgü modeli genel olarak bebek örgülerinde kullanılır. Açılıp kapanan yaprak desenlerinin arasında kullanılan haroşalar model boyut kazandırmaktadır.

Bir izleyicim bu modeli yapacağını ve anlayamadığını söyledi. Bende bu modeli tekrar anlatmaya karar verdim. Bu model bayan yeleklerine dede kullanılır. Yaprak desenli olan modelin özelliği 3 boyutlu görünmesidir. 

Örgünün ilk başlangıcında 3 boyutlu görünmüyor ama ilerledikçe yaprakların kabarık olduğunu göreceksiniz. Bir yaprak açılırken diğer yaprak ise kapatılmaktadır. Yaprakların arasında 4 tane haroşa ilmek bulunuyor. 

İlk önce kenar ilmeğini örüp bir ilmek dolayın ve bir ilmek düz örün. 4 ilmek düz örüp iki ilmeği birlikte kesin ve 3 ilmek daha düz örün. Arada tekrar 4 ilmek düz örüp bir dolayın ve bir ilmek düz örün.

Arka tarafa geçince yaprakların ilmeklerini ters örüp aradaki 4 tane olan ilmekleri düze çevirerek örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir ilmek dolayın ve 2 ilmek düz örün. Arada 4 ilmek düz örüp iki ilmeği birlikte kesin. Kalan 2 ilmeği de düz örerek devam edin.

Sonraki sırada kenar ilmeğinden sonra bir ilmek artırıp 3 ilmek düz örün. Arada 4 ilmek düz örüp bir ilmek kesin. 1 ilmek düz örüp devam edin. Bu şekilde her sırada bir ilmek keserek yaprağı tek ilmeğe düşürün.