Haroşalı Kelebekler Örgü Modeli Tarifi

Spread the love

Fiyonklu görünümü ile dikkatleri üzerine çeken haroşalı kelebekler örgü modelini anlatacağım. İp atlamalı bir örgü modeli olduğu için çok hoş ve şık bir model oldu. Modeli angora iplerle de yapabilirsiniz.

Şık ve dikkat çeken örgüler yapmak için çok uygun bir model olacaktır. Modelin yapımı için 3 ve katları şeklinde ilmek gerekmektedir. Modele başlarken önce lastik hazırlamalısınız. Sonra bir sıra bütün ilmekleri ön tarafta düz örüp hazırlık yapın. 

Model arka tarafta kurulmaktadır. Kenar ilmeğini alıp ipi arkaya alın. 3 ilmek örmeden atlatıp sonraki 3 ilmeği düze çevirerek örün. İpi arkaya alıp 3 ilmek örmeden atlatıp 3 ilmek düze çevirerek örmeye devam edin. 

Ön tarafa geçince ipi ön tarafa alıp örmeden atlanan ilmekleri tekrar örmeden atlatıp sonraki 3 ilmeği ters olarak örün. 3 ilmek örmeden atlatıp 3 ilmek ters örerek sırayı tamamlayın. 

Modelin arka tarafında bütün ilmekleri terse çevirerek örün. Ön tarafa geçince ilmekleri düz olarak örün. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek daha düz örün. Şişi ipin altından geçirin ve ilmeği düz örün.

Örülen bu ilmeği iplerin altından geriye geçirip örgünün üstüne çıkartın. 5 ilmek düz örüp şiş iplerin altından geçirerek ilmeği düz örün ve bu ilmeği iplerin altından geçirip örgünün üstüne çıkartın.