Haroşalı Minik Çiçekli Örgü Modeli

Spread the love

Minik çiçekli örgü tarifine hoş geldiniz. Bayan ve bebek örgüleri için çok iyi bir seçenek olabilir. Hanımlar için bu modeli yelek ve şal yapımına kullanmalarını öneririm.

Çiftli ilmeklerle yapılan model için 2 tanede kenar ilmeği gerekiyor. Kolay model yapımı sevenler bu modeli sakın kaçırmasınlar. İlk olarak ilmeklerin tamamını düz olarak ördüm. 

Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alıp sonraki üç ilmeği tersten girerek keser gibi birlikte düz örün. Aynı 3 ilmeğin ilkini tekrar düz örüp kalan iki ilmeği tersten girip birlikte keserek örün. 

Üç ilmeği ters tarafından girerek birlikte örün. Sonra ilk ilmeği bir kez daha düz örüp kalan iki ilmeği keserek düz örün. Burada herhangi bir ilmek artışı olmuyor. Sadece çıkarttığımız ilmekler modele şeklini veriyor. 

Modeli çevirince bütün ilmekleri düze çevirerek örün. Model arka tarafta sadece düze çevrilerek örülüyor. Arka tarafta ilmekleri örerken biraz gevşek bırakmanızı öneririm. Böylece ön tarafta üç ilmeği tersten toplarken zorlanmazsınız. 

Arka taraftan ilmekleri düz örerek tamamlayınca ön tarafa geçin. Önce kenar ilmeğini alıp üç ilmeği ters taraftan girip keser gibi örün. İlmekleri şişten çıkartmadan ilk ilmeği düz örün. Klan iki ilmeği aynı ilk başlangıçta olduğu gibi ters taraftan girip kesin. Böylece ilk ve son ilmek ön tarafa doğru çıkmış olacak.