Haroşalı Uzun İlmekli Örgü Modeli

Kabartmalı görünüme sahip olan modeli yapmak için kalın ipleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Boyutlu görünümlü olduğu için her örgüde kullanılabilir.

Önce bütün ilmekleri düz örerek başlıyoruz. Sırayı tamamlayıp sonraki sıraya geçince tekrar bütün ilmekleri düze çevirip öreceğiz.

Üçüncü sıraya geçince kenar ilmeğinden sonra iki ilmeği ters öreceğiz. Sonraki iki ilmeği düz örerken ipi çift dolayıp öreceğiz. İki ters örüp iki düz ilmeği çift dolayarak sırayı tamamlayın.

Diğer sıraya geçince çift dolanan ilmekleri serbest bırakıp boyunu uzatacağız. Sonra ipi ön tarafa alarak örmeden atlatacağız. Diğer iki ilmeği düz örüp aynı şekilde boyu uzatılan iki ilmeği örmeden atlatacağız.

Sonraki sıraya geçince iki ilmeği ters örüp ipi arkaya alın ve örmeden atlanan iki ilmeği tekrar örmeden atlayın. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri atlamadan düze çevirip öreceğiz.

Sonra ters ilmeklerin üzerine düz düz ilmeklerin üzerine ise ters ilmekler gelecek şekilde modele yer değiştirip örmeye devam edeceğiz. Küp şeker gibi görünen şeker tadında bir model oldu. Umarım sizlerde bu yeni modelimi beğenirsiniz.