Haroşalı Yapılan İki Renkli Tomurcuklar Örgü Tarifi

Bebek örgülerinde kullanmak isteyenler için iki renkli örgü yapımını paylaşıyorum. Modelin yapımı için sadece düz örgü kullanılıyor. Her sırada düz örgü kullanıldığı için ilmekler kabarık ve dolgun görünüyor.

Tekli ilmekleri önce hazırlayıp şişe takın. Ben ana renk olarak pembe rengi tercih ettim. Modelli kısmını ise beyaz olarak kullandım. Örgüye ön taraftan bütün ilmekleri düz örerek başladım. Arka tarafa geçince aynı ilmekleri bu defa tekrar düze çevirerek devam ettim.

Ön tarafa geçtiğimiz zaman rengi değiştirip beyaz ipe geçiyoruz. İlk ilmeği düz olarak örüp ipi ön tarafa alın ve 1 ilmek örmeden diğer şişe atlatın. İpi tekrar arka tarafa alın ve 1 ilmek düz örün. İpi ön tarafa alın 1 ilmek atlatın. Arkaya alıp düz örerek sırayı tamamlayın.

Arka tarafta aynı işlemi tekrarlıyoruz. Önceki sırada ördüğümüz ilmekleri tekrar düz örüp ipi ön tarafa alıyoruz ve 1 ilmek örmeden atlatıyoruz. 1 düz örüp 1 ilmek örmeden atlatarak sırayı bitiriyoruz.

Her yeni renge geçişte 2 sırayı tamamlayıp yeniden renk değiştirmemiz gerekiyor. Ön sıraya geçince tekrar pembe renkli ipe geçip bütün ilmekleri sıra boyunca düze çevirerek örüyoruz. Arka taraftan ilmekler,n hepsini tekrar düze çevirerek beyaz ipe geçiriyoruz.

Beyaz renge geçtiğimiz zaman herhangi bir kaydırma yapmadan aynı bir önceki modelde olduğu gibi önce kenar ilmeği düz örüp ipi ön tarafa alıp 1 ilmek örmeden atlatıyoruz. Bundan sonrasında aynı işlemleri tekrarlayarak örmeye devam ediyoruz.