
Hasır Örgü İle Örgü Başlangıcı
Düz yapılan örgülere hareket katmak istiyorsanız hasır örgü ile örgü başlangıcını mutlaka görmelisiniz. İki renkli yapılan bu başlangıç modeli örgüyü çok şık gösterecektir. Bu model sadece örgünün başlangıcında kullanılıyor sonrasında ister düz ister modelli olarak devam edebilirsiniz.
Size fikir olsun diye iki ayrı şekilde başlayarak gösterdim. Bu şekilde örgüye başlangıç yapmak için 10 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane ilmek ilave etmelisiniz. Örgüye başlamak istediğiniz renk ile ilmekleri hazırlayın.
Örgüye başlarken ister bir sıra ister iki sıra haroşa yapın. Sonra renk değiştirin. Renk değiştirme işlemini arka tarafta yapın. İlmekleri 4 defa dolayarak ters örün. 8 ilmeği bu şekilde örüp sonraki iki ilmeği örmeden atlayın.
Sırasıyla 8 ilmeği 4 defa dolayarak ters örüp iki ilmeği örmeden atlayın. Bu sırada tığ kullanacağız. 4 defa dolayarak ördüğümüz ilmekleri serbest bırakın. İlk 4 ilmeği şişe takıp sonraki 4 ilmeği serbest bırakın.
Sırasıyla ilk ilmeği şişe takılan ilmeklerin bir altından bir üstünden geçirip şişe takın. Sonra ikinci ilmeğe geçin. Bu defa üstten geçirdiğiniz ilmeğin altından alttan geçirdiğiniz ilmeğin üstünden geçirerek ilmeği şişe takın.
Sırasıyla bu şekilde bütün ilmekleri hasır örgü örer gibi geçirip şişe takın. Sonra ilk 4 ilmeği düz örüp örgünün başındaki ilmeği örgünü içine alın. Sonra diğer 4 ilmeği düz örüp örgünün sonundaki ilmeği örgünün içine alın.
Bu şekilde örgü toparlanacak ve dilimli bir şekil alacak. Aynı şekilde diğer ilmekleri de örerek sırayı tamamlayın. Sonrasında istediğiniz renk ile devam edin.

