Havalı Görünen Rengi ile Büyüleyen Örgü Modeli

Yapımı çok kolay olan havalı örgü modeli ile sizlerle birlikteyiz. Modelin yapımı 2 sıradan oluşmaktadır. Aralarda ön tarafta düz arka tarafta ters olarak ara boşluk veriliyor. Bu boşluk kısmını isterseniz artırabilirsiniz.

Önce bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği düz örerek kesin. Sonra bir ilmek artırın. Bu sırada dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi önce kesme işlemi yapıp sonra artırma yapmanız olacaktır.

Hiç atlamadan bütün ilmekleri ikişerli olarak önce düz örerek kesip sonra bir ilmek artırarak devam edin. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örerek kesin.

Bu sırada bir önceki sırada artırdığımız ilmeğin önde olmasına dikkat edin. İki ilmeği düz örerek kesip bir ilmek artırarak devam edin. Örgüyü çevirince ilmeklerin tamamını ters örün.

Sonra örgüyü çevirip bir sırada düz olarak örün. Bu örgüde model arka tarafta kuruluyor. Örgünün arkasını çevirince ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlayın.

Ajurlu bir model olduğu için çok kalın şişle örmeyin. Bebek örgülerinde kullanmayı düşünüyorsanız 3 numaralı şiş tercih edin.

Yazlık bayan örgülerinde ve etol şal gibi örgülerde oldukça hoş olacaktır. Ördüğüm ipi merak edenler olacaktır. Nako elit baby muare ip kullandım.

Bu ipi daha önce hiç örmedim. Ama rengine bayıldım. Modelin çok izlenmesinin nedeni de sanırım ipin rengi yüzünden oldu.