Hazır Görünümlü Lastik Başlangıcı

Örgülerin lastiklerini başlarken farklı görünmesini istiyorsanız anlatacağım yolu izlemelisiniz. Örgü başlangıcı genel olarak aynı şekilde yapılır. Bu teknik ile şık başlangıçlar yapabilirsiniz.

Tek taraflı olan ipi parmağınıza dolayın. Tek katlı olan ipi şişe bir kez dolayın. Sonra çift katlı olan ipi baş parmağımızın sol tarafına iki kez dolayın. Bir halka oluşturun. Sonra halkanın içinden tek katlı iple bir tane yeni ilmek çıkartın. 

Sonra tek katlı ipi şişe bir kez dolayın. Çift katlı ipi baş parmağımıza dolayıp bir halka oluşturalım. Bu halkanın içinden bir ilmek çıkartalım. Sırasıyla tek katlı ipi bir kez dolayıp bir ilmek elde ederken sonrasında çift doladığımız ilmeği elimizle halka şeklini aldırıp bu halkanın içinden bir ilmek çıkartarak devam edelim. 

İstediğimiz sayıda ilmeği elde ettikten sonra örgüyü çevirelim. Alt kısmı tomurcuk şeklinde görünen ilmekleri ters örüp kısa görünümlü ilmekleri ise düz olarak örün. Bir düz bir ters şeklinde lastik modelini kurup bu şekilde öreceğiz. Sonrasında istenilen modeli uygulayabilirsiniz. Hazır görünümlü örgüler elde edebilmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.