Hazır Görünümlü Örgüler Yapmak İçin Bu Tekniği Kullanın

Spread the love

Görenlerin hazır zannedeceği ve nasıl yapıldığını öğrenmek istediği bir teknik öğrenmeye hazır mısınız? Örgüye başlarken bazı değişik teknikler kullanılsa da genel olarak aynı yöntemle başlamayı tercih ederiz. Farklı teknikleri öğrenmeyi ve kullanmayı seviyorsanız eminim bu yöntemi de seveceksiniz.

Bu teknik ile örgünün başlangıcında düz bir çizgi şekli olmayacak. Örgünün başlangıç bölümü esnek bir yapıda olacağı için kaşkol ve boyunluk gibi lastik örgüden yapılan yerlere bu tekniği kullanabilirsiniz. 

Örgünün başlangıcı için kullanacağınız ipin haricinde başka bir ipe de ihtiyacınız olacak. Önce bir ilmek şişe atın. Sonra başka bir ipi elinize alın. Bu ipin altından girip diğer parmağımızdaki ipi dolayarak ilmek alın. 

Sonraki ilmeği şişe ipi dolayarak alın. Bir ilmek ipin üzerinden alırken bir ilmek ipin altından geçerek almalısınız. İlmek alışlarda mutlaka bu sırayı takip etmelisiniz. Yeterli sayıya gelinceye kadar ilmek takmaya devam edin. 

Yeterli sayıya gelince şişi çevirip örmeye başlıyoruz. İlk ilmeği ters olarak örün. İpin altından gelen ilmeğin yönünü çevirerek düz örün. Bu tekniği kullanırken ilmekleri şişe atarken ve ilk sırayı örerken olmalı. Sonrasında aynı lastik örerek devam edilecek. 

Lastiği biraz örüp ilerletin ve örgünün ilk başlangıcında ilmekleri şişe takmak için kullanılan ipi bir kenardan yavaşça çekerek çıkartın. Örgünün başlangıcının gevşek olmasını istiyorsanız üzerinden ilmek çıkardığınız ipi biraz kalın kullanın. Başlangıcın biraz sıkı olmasını istiyorsanız da ince ip kullanamaya dikkat edin.