Hem Bayan Örgüleri Hemde Erkek Örgüleri İçin Bağlamalı Model

Sizler için hazırladığım çok amaçlı olan bağlamalı örgü modeli ile ister bayan örgüsü ister erkek örgüsü yapabilirsiniz. Modeli 8 ilmek ve katları ile hesaplayıp 3 ilmek ilave ederek hazırlayın.

İlk olarak önce lastik örülecek. Sonra kenar ilmeğini alıp bir düz ilmek örüp altıncı ilmeğin içinden bir ilmek örüp şişin başına takın. Sonra takılan ilmekle yanındaki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. Sonra 4 ilmek daha düz örüp içinden ilmek aldığınız ilmeği ters örün. Sonrasında 2 ilmek daha ters örün. 

Tekrar altıncı ilmeğin içine girip aynı örer gibi yeni bir ilmek çıkartıp şişin başına takıp yanındaki iki ilmekle kesin. Devamında 4 ilmek daha düz örün. Ana model 5 ilmek düz örülerek yapılacak. 3 tane ters ilmek örerek aynı şekilde örmeye devam edin.

Arka yüzde bütün ilmekler aynen örülecek. Ön yüzde aynı şekilde ilmekleri aynen örün. Arka yüzde ilmekleri tekrar olduğu gibi örerek sırayı tamamlayın. Ön sıraya geçince bu defa modeli değiştirin.

Kenar ilmeğini alıp altıncı ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartın. Bu ilmeği şişin başına takıp iki ilmeği birlikte kesin. 4 ilmek daha düz örüp sonrasında 3 ilmeği ters örerek devam edin. Çok amaçlı bir model olduğu için evdeki herkes için kullanabilirsiniz.