Hem Kız Hemde Erkek Çocuklara Yapabileceğiniz Yelek Modeli

Spread the love

Anlatacağım bebek yelek modelini hem kız hemde erkek bebeklere yapabilirsiniz. Yan örülen bu yelek tek parça halinde örülmektedir. 1 adet 250 metrelik ip yeterli oluyor. 3,5 numara şiş kullandım.

50 ilmekle başlanıldığı zaman 1 yaş için uygun büyüklükte olacaktır. 6 ay için 40 ilmekle, 1,5 yaş için 60 ilmekle başlayabilirsiniz. 50 ilmekle başlayıp önce 5 sıra haroşa örülecek.

Örgünün her iki kenarında 7 ilmek lastik olarak haroşa örülecek. Diğer bölümleri düz olarak örülecek. Haroşalar 11 sıra olunca renkli ipe geçilecek ve bir sıra haroşa örülecek. Araya bir sıra beyaz iple boşluk verilip tekrar bir sıra renkli ip ile bir sıra haroşa örülecek.

Haroşalar 16 sıra olunca yaka için 26 ilmek akılacak. Sonra ilmek takılan bölüm 33 ilmek haroşa olarak örülecek. 5 sıra haroşa olunca bir sıra renkli ip ile bir sıra haroşa yapılacak. Sonra düz örgü ile devam edilecek. Omuz kısmının tam ortasında kalan bölüme bir sıra daha renkli ip ile haroşa yapılacak. 

Omuz bölümü arkadan ters sıra sayıldığı zaman 11 sıra olunca tekrar haroşa örülerek lastik yapılacak.  Aralardaki renkli bölümleri istediğiniz yerlere koyabilirsiniz. Benim gördüğüm model bu şekilde olduğu için aynısını yaptım.

Farklı renk kullanılarak yapılmış diğer resmini de ekledim. Sadece omuzları dikişli olan bu yeleği düz olarak hiç renk koymadan yapabileceğiniz gibi yeleğin tamamını modelli de yapabilirsiniz.