Hem Şık Hem Kolay Renkli Örgü Modeli

Bu modeli ilk görenler çok zor ve karışık olduğunu düşünüyor ama nasıl yapıldığını görünce çok şaşırıyorlar. Renkli olarak yapılan model bebek örgülerinde çokça kullanılıyor.

Aslında bu modeli robadan başlanan bir bebek yeleği olarak yapmayı düşünüyorum. Modelin yapımında kullanacağınız renkler kız veya erkek örgüsü olmasını sağlayacaktır. Modelin yapımı beyaz renk üzerine aralıklarla renkli olarak yapılmaktadır.

Önce beyaz renk ile ön hazırlık yapın. Ön sırada önce yeşil iple başlıyoruz. Çimen kısmını mutlaka yeşil renk ile yapın üzerinin çiçeklerini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. İlk üç ilmeği ters olarak yeşil iple örün sonraki ilmeği örmeden atlatın. 3 ilmek ters örüp bir ilmek atlatarak devam edin.

Arka tarafa geçince aynı şekilde bu ilmekler ters örülecek ve aradaki ilmekler örmeden atlanacak. Bu şekilde ilmekler haroşa olarak örülmüş olacak. Her renk 2 sıradan oluşacak. İkinci renk olarak pembe rengi seçtim. 

Bu defa alt sıradan örülen 3 ilmeğin ortasında kalan ilmeği örmeden atlayarak devam edin. Kenar ilmeğini pembe renk ile örüp ikinci ilmeği örmeden atlatın. 3 ilmeği ters örüp bir ilmek örmeden atlatın. Sonrasında aynı şekilde 3 ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatacağız. 

Arka yüzde aynı ilmekler tekrar ters örülüp aradaki ilmekler örmeden atlanacak. Sonraki rengi mor olarak seçtim. Mor renge geçince ilk üç ilmeği ters örüp bir ilmek örmeden atlatın ve 3 ilmek ters örün. Arka tarafta aynı şekilde ilmekleri örüp sırayı bitirin. 

Tekrar ön yüze geçince beyaz ipe geçip aynı şekilde ilk ilmeği düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatacağız. Tek farkı bu sırada ilmekler düz olarak örülecek. 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın.

Arka yüzde bu ilmekler ters örülüp aynı ilmeği örmeden atlatacağız.  Sonraki sıralarda beyaz iple düz örgüye devam edeceğiz. Belirli aralıklarla konulan bu modeli istediğiniz renklerle değiştirebilirsiniz.