Her Örgünün Kenarına Uyacak Olan Kenar Danteli

Paylaştığım kenar modelini dantel salon peçetesi,battaniye ve şal gibi birçok örgü kenarında kullanabilirsiniz. Kenar modelini daha kalın yapabilirsiniz. Böylece mutfak havlusu kenarına uygun olacaktır.

İlk olarak bir sıra 2 zincir çekerek oluşturduğumuz delikleri yapıyoruz. Havlu için yada daha kalın olmasını istediğiniz yerler için bu bir sıra deliği iki veya üç sıraya çıkartabilirsiniz.

2 zincir çekip geri dönün. İlk deliğe batıp bir ilmek çıkartın ve bu ilmeği üç defada örün. Aynı şekilde 2 tırabzan daha yapın. Başlangıçtaki zincir ile birlikte toplamda 4 tırabzan olacak.

İpi çift dolayıp üçüncü deliğe batın ve buradan bir ilmek çıkartın. Bu ilmeği 4 defada örün ve 2 zincir çekin. Tırabzana yan girip üçlü tırabzan yapın. Toplamda zincirle birlikte 4 tırabzan yapın ve ipi çift dolayıp aynı deliğe girin.

Bu şekilde tepesine tırabzan yaptığınız 4 delik oluşturun. Tırabzanların oluşturduğumuz delikten sonra üçüncü deliğe batın ve buraya 4 tane üçlü tırabzan yapın. Kullandığınız ip ve tığ kalınlığına göre dantel daha belirgin olacaktır.